onsdag 1 januari 2020

Nyår på Champers

Ända sedan i juni har vi vetat att vi skulle äta nyårsmiddag på Champers. Jag hittade restaurangen på TripAdvisor, där den hade fått toppbetyg. Så jag gick in på deras hemsida och möttes av fantastiska vyer. Runda bord med vita linnedukar på en fin terrass som vette ut mot havet. Och redan i juni fanns det möjlighet att boka en fyrarätters nyårsmiddag. Så vi slog till, och blev garanterade ett waterfront table.

Det skulle visserligen bli snordyrt. Men det tyckte vi att det var värt. Hur ofta är vi på Barbados? En nyårsafton?

Efter frukosten låg vi en stund vid poolen medan jag skrev ett blogginlägg. Sedan gick vi till stranden och hittade återigen två solstolar längst fram. Där låg vi hela dagen och solade och badade. Och vattnet var lika salt, ljummet och turkost som alltid.

Mitt på dagen fick jag bilder och videoklipp via Whatsapp från min kompis Jessica. Hon befinner sig just nu på Filippinerna – och där var det redan tolvslag. Det kändes konstigt att se fyrverkerier och partybilder i den svarta natten samtidigt som jag låg i stekande sol och sippade på en strawberry daiquiri. Det är märkligt med tidsskillnader.

Vi åt lunch på Infinity, den strandrestaurang som vi hade varit på den första dagen. Idag blev det grillad kyckling med coleslaw och pommes, och det var supergott, även om vi återigen fascinerades över den ohyggligt långsamma servicen. Det var ju nästan fler servitriser än gäster, men ändå händer ingenting. Kanske är det ett trick för att man ska beställa mer att dricka? Man hinner nämligen alltid dricka upp sitt glas vin eller öl innan maten har kommit, och då får man beställa ett till. Som förhoppningsvis kommer innan maten är slut.

Vid halv fyra-tiden gick vi tillbaka till vårt rum, hämtade pengar och gick till en supermarket för att fylla upp kylen med mera dricka. Sedan chillade vi på terrassen innan vi duschade och sminkade oss för första gången sedan vi kom hit.

En kort taxiresa senare var vi framme vid Champers. Som var precis så fint och värdigt som jag hade föreställt mig. Så fort vi klev in fick vi ett glas bubbel i handen, därefter eskorterade en ödmjukt mumlande servitör oss till vårt bord. Där fanns alla tillbehör som man kan tänkas behöva en nyårsafton; partyhattar, ögonmasker, serpentiner, fjäderboa, smällare och tutor. Och en fantastisk meny, där vi själva fick välja vilka rätter vi ville ha. Vi hade fått menyn per mail tidigare, så vi var redan pålästa. Så när servitören kom för att ta vår beställning visste vi precis vad vi ville ha. En het musselsoppa som ”för-förrätt” och två sorters tonfisk till förrätt. Till detta drack vi ett glas vitt vin. Till varmrätt hade vi båda egentligen tänkt ta sea bass, havsabborre, men vi ändrade oss eftersom vi har ätit så mycket fisk och tänkte att det kanske skulle vara gott med en köttbit. Så vi tog båda file mignon istället. Och delade på en flaska rött till den. Till efterrätt tog Helena en ostbricka och jag två sorters sorbet. Men detta var ändå inte allt vi åt och drack. Så fort vi hade satt oss, alltså innan servitören tog vår beställning, placerades en liten skål med tunna, frasiga ”sötpotatisflarn” på bordet. Därefter kom en kvinna och erbjöd oss bröd och olivolja. Man fick välja smak på olivoljan själv, och jag tog ”garlic” medan Helena tog ”spicy”. Brödet var alldeles ljummet och det var himmelskt gott. Mellan förrätten och varmrätten fick vi även en ”cleanser”, ett litet glas med citronsorbet, och Helena fick ett litet glas dessertvin till sin ost. Plus att vi beställde in två Mojitos lagom till tolvslaget. En tequila kom visst in också.

Servicen var både rapp och oklanderlig, till skillnad från alla andra ställen vi har varit på. Och fram till och med förrätten var allt vi åt och drack superbt. Men vi ångrade faktiskt båda två att vi inte hade tagit havsabborren, för köttet och tillbehören var inte riktigt så goda som vi hade hoppats på. Helt ok, men inte fantastiskt. Men det är inte så att jag klagar. Vi blev kungligt behandlade hela kvällen och vi blev så proppmätta att magen stod i fyra hörn. Samtidigt som en DJ spelade musik, det fläktade från havet och vi hörde vågorna slå rakt nedanför oss när vi skålade in 2020 med våra mojitos.

Vi är mycket nöjda med kvällen.

Även om notan landade på 2600 kronor. 
Per person.

Vid halv två-tiden tog vi taxi tillbaka till hotellet, och det tog 40 minuter eftersom det var så mycket trafik och folk ute på gatorna överallt. Men det var fast pris, så det kostade fortfarande bara 25 BBD, dvs drygt 100 kronor. Jag somnade i taxin och när vi slutligen kom fram gick jag raka vägen och la mig och somnade förmodligen innan jag hade lagt huvudet på kudden.
































2 kommentarer:

  1. Ser fantastiskt ut, värdig nyårsafton!👌🍾 Ja, det var knepigt att jag skålade in tolvslaget och du låg på strand med drink ☀️😊 Det du skriver om restaurangfarten är precis likadant i Filippinerna😂 Igår fick vi förätt efter varmrätten var uppäten och efter det kom barnens mat och sist två kalla öl..😅 Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Herregud vilket frosseri!! Rena nattvarden! 😂🤣😂🤣Skönt att ni fick komma till en värdig restaurang. 👍🥰😎

    SvaraRadera