lördag 4 mars 2017

Day 5: Cruising

Torsdagen var, till skillnad från onsdagen, en riktigt slö dag. Vi åt frukost tillsammans allihop på Park Café på däck 8, och sedan tillbringade vi i stort sett hela dagen på soldäck. 

Innan vi gick upp dit skulle dock Urban och Elias åka skridskor. Ja, ni läste rätt. Det finns (naturligtvis) en skridskobana på båten och ända sedan Elias hörde talas om detta har han velat åka. 

Vi tittade på en stund när de åkte och jag blev grymt imponerad över hur duktiga de var. De susade runt som riktiga hockeyproffs och tog översteg och allt, medans många andra såg betydligt taffligare ut. Vi skrattade till exempel enormt mycket åt en man i 45-50-årsåldern som krampaktigt höll sig fast i sargen, samtidigt som han liksom GICK runt varv efter varv. (Han skrattade själv också, så det var inte så elakt som det låter.) 

Efter detta var det dock horisontalläge hela eftermiddagen. Vi låg och solade, drack drinkar och badade i poolen. 

Det var precis så ljuvligt som det låter.

Lunchen intogs på Windjammer vid två-tiden. De har en buffé med ett enormt utbud. Dessvärre tog Daniella någon rätt som innehöll jordnötter (som hon är allergisk emot), vilket gjorde att hon spydde upp allt. Vi konstaterade att hon (hittills) har spytt av tre olika orsaker på den här resan. Först av solsting. Sedan av sjösjuka. Och nu av allergi. 

På kvällen samlades vi alla på Camillas balkong för att (traditionsenligt) ta en drink i solnedgången. 

Sedan var det dags för middag igen. Vissa kvällar är dress coden "casual" och andra "formal". Ikväll var det "formal" och jag passade på att beställa hummer till huvudrätt, något jag är osäker på om jag har ätit tidigare. Det var gott i alla fall.

Något som är lite märkligt är dock att middagarna vid flera tillfällen har avbrutits av att personalen plötsligt gör ett sång- eller dansframträdande. Just den här kvällen började Black Eyed Peas "I gotta feeling" plötsligt att strömma genom högtalarna på hög volym, och sedan kom alla kockarna ut på led och kryssade runt bland borden som ett långt lämmeltåg, viftandes med vita linneservetter. Gästerna uppmanades att klappa händerna och jubla. Sedan fortsatte middagen som om inget hade hänt. 

Det kändes inte särskilt "formal" om ni frågar mig.

Ett annat irritationsmoment har varit de där fotograferna som går runt och tar bilder på gästerna under middagen. Det har inte varit varje kväll, men nästan. Paula försökte förklara för fotografen att vi inte ville ta en gruppbild mitt i middagen, men han bara viftade bort henne och snart stod hela gänget samlat bakom mig, Urban och Isack. Som ett jävla kungaporträtt. Inte har vi sett resultatet av bilderna heller, trots att de måste ha tagit dussintals vid det här laget. Antagligen kommer vi att erbjudas att köpa dem i något paketerbjudande innan vi lämnar båten. (Som min före detta kollega Jessica skulle ha sagt: "I'd rather set myself on fire.")

Bortsett från detta har middagarna verkligen varit fantastiska. Jättegod mat och grym service. 

Vi avslutade torsdagskvällen med att besöka Guest Sevice på däck 5 för att reda ut vilken tid vi skulle vara ute på piren på fredag morgon för att åka på vår utflykt. Vi hade nämligen fått lite olika bud om tiden, men det visade sig att båten skulle lägga till klockan sju på morgonen och man fick gå av halv åtta. Eftersom vi förväntades ha uppsamling på piren kl 07.15 betydde det antagligen att vi skulle gå av direkt.

Ingen sovmorgon på fredag, med andra ord. 

1 kommentar:

  1. Härliga bilder!! Spännande med kungaporträtten.. 😂😬

    SvaraRadera